Blog

Voorproefje

14:40, 02 februari 2015
pasta spinazie

Ik zeg er nog niet te veel over, alleen dat ik samen met Studio Daad, Fotografie Marijn Olslagers en Daan Olislagers met een supergaaf kookboek bezig ben. De recepten zijn (grotendeels) van mij en Daan. De styling en vormgeving is in handen van Studio Daad.
Als voorproefje hier een recept.

Verdeel over grote borden spinazie, gesneden witlof, rucola of wat je maar aan licht bittere saladesoorten in huis hebt. Verdeel er dun gesneden bleekselderie en lente-uitjes in ringetjes over, alsook licht geroosterde walnoten, knapperig gebakken reepjes bacon, blokjes avocado (als je die hebt) en ontpitte tomaat in stukjes. Maak met de staafmixer een dressing van 150 gram roquefort, 1,5 dl zachte olie. zoals arachide, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel suiker, zout en peper. Druppel wat dressing over de salade. Dien meteen op met boerenbrood met gezouten boter. Meer is voor dit feestmaal niet nodig.

2011

2010

Nieuws

Cursusen Voor kinderen schrijven

Wil je ontdekken of je talent hebt om kinderverhalen en/of informatieve teksten voor kinderen te schrijven en wil je weten wat er in de beroepspraktijk allemaal bij komt kijken? In september start ik met een nieuwe basiscursus Voor kinderen schrijven. Voor gevorderden start in oktober een vervolgcursus. Geschikt voor wie stappen wil zetten met het schrijven van een kinderboek. Lees meer...

Kinderboekenweektip

'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad' zijn perfect om mee te werken tijdens de Kinderboekenweek. Kleuteruniversiteit biedt er twee prachtige projecten bij aan. Lees meer...

Op radio en tv

Met Fake! ben ik te horen en te zien geweest bij NOS radio 1 journaal en bij Brabants Bont van Omroep Brabant. Lees meer...

Hoe maak je een boek?

Bij mijn boek 'Hoe maak je een boek?' heeft uitgeverij Zwijsen inspirerende lestips beschikbaar gesteld. Lees meer...