Blog

Voorproefje

14:40, 02 februari 2015
pasta spinazie

Ik zeg er nog niet te veel over, alleen dat ik samen met Studio Daad, Fotografie Marijn Olslagers en Daan Olislagers met een supergaaf kookboek bezig ben. De recepten zijn (grotendeels) van mij en Daan. De styling en vormgeving is in handen van Studio Daad.
Als voorproefje hier een recept.

Verdeel over grote borden spinazie, gesneden witlof, rucola of wat je maar aan licht bittere saladesoorten in huis hebt. Verdeel er dun gesneden bleekselderie en lente-uitjes in ringetjes over, alsook licht geroosterde walnoten, knapperig gebakken reepjes bacon, blokjes avocado (als je die hebt) en ontpitte tomaat in stukjes. Maak met de staafmixer een dressing van 150 gram roquefort, 1,5 dl zachte olie. zoals arachide, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel suiker, zout en peper. Druppel wat dressing over de salade. Dien meteen op met boerenbrood met gezouten boter. Meer is voor dit feestmaal niet nodig.

2011

2010

Nieuws

Vers van de pers

Vers van de pers: Het zonnige zomerboek, een bundel met drie verhalen van mij. Twee Haas-verhalen en een zeemeerminnenverhaal.

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar.

Vier vertalingen binnen

Vertalen is heerlijk ambachtelijk werk. Met als beloning: de boeken zelf. Vandaag vielen vier boeken op mijn deurmat! Lees meer...

Haas en zijn makers

We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, maar daar is ie dan: een superleuk filmpje over de boeken van Haas. Lees meer...

Alle hens! is kerntitel

In oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. En toen. Over geschiedenis. Dat is het thema. Tof nieuws is dat Alle hens! kerntitel is. Lees meer...

Mijn top tien

Mijn boeken kun je lenen bij de openbare bibliotheek. Schrijvers ontvangen daar jaarlijks leenrechtvergoeding voor. Lees meer...