Stoere Steffie naar de maan

00:00, 12 september 2023
Stoere Steffie naar de maan

Stoere Steffie kan met de tijdmachine van Rinus terug in de tijd reizen. Ze heeft al heel wat avonturen beleefd. Maar deze keer wilde ze met eigen ogen de lancering van Apollo 11 meemaken. Wat een schrik als ze in de Saturnus-V-raket zelf belandt!

Voor de boekjes van Stoere Steffie doen illustrator Marja Meijer en ik altijd veel research. Want hoewel het natuurlijk om fictie gaat, willen we de historische achtergrond wel zo exact mogelijk neerzetten. Wij vinden die resaerch helemaal niet vervelend. Integendeel!
'Wat hebben we toch een leuk beroep,' zeggen we steevast tegen elkaar.

'Stoere Steffie naar de maan' verschijnt in het voorjaar bij uitgeverij Kluitman.

Nieuws

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Naar Boedapest

Een eervolle uitnodiging: ik ben eind september te gast op het International Book Festival in Hongarije vanwege mijn boek 'Fake!' (geïllustreerd door Wendy Panders) dat onder andere in het Hongaars vertaald is. Wordt vervolgd!

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas