Gi-ga-groen

09:51, 7 september 2022
Haas redt het bos

Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek 2022. 'Haas wil worteltjestaart' en 'Haas redt het bos' zijn bij uitstek geschikt om dan mee te werken.
In 'Haas wil worteltjestaart' moet Haas eerst zelf worteltjes zaaien voor hij eindelijk zijn taart kan maken.
In 'Haas redt het bos' krijgen Haas en zijn vrienden te maken met overlast en vervuiling door een massa toeristen in het bos. Duurzaamheid is een belangrijk thema in dit boek.

Bij 'Haas wil worteltjestaart' vind je hier allerlei werkbladen en lessuggesties.

Bij 'Haas redt het bos' kun je een speciale lesbrief downloaden.
 

Nieuws

Op de radio

Vanwege mijn nieuwe boek '365 dingen om te doen met je kleinkind' was ik te gast bij RTV Utrecht bij het programma 'Aan Tafel'. Je kunt het hier terugluisteren: https://bit.ly/3iDTRbu

Vers van de pers

Anderhalf jaar geleden werd Fenne geboren en werd ik oma. Ik kon niet wachten om leuke dingen met mijn kleinkind te gaan ondernemen. Daarom ben ik me maar vast gaan uitleven op papier. Het boek '365 dingen om te doen met je kleinkind' is daarvan het resultaat. Prachtig ontworpen en geïllustreerd door mijn schoondochter Marloes van Dijk (Studio Daad). Zó blij mee!

Top 5 uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was in 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Er zitten veel boeken voor groep 3 bij, omdat die uitleningen ondanks de sluiting van de bibliotheken vooral doorgang vonden. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. De kleine zeemeermin 6. Er was eens 7. Kom mee naar mijn tuin 8. aan zee 9. naar het bos 10. Hiep hiep haas