Blog

Weer naar school met Haas!

07:51, 16 augustus 2018
weer naar school met Haas

​Vijf redenen om het nieuwe schooljaar in de onder- en middenbouw met de boeken van Haas te beginnen:

1. Kleuters komen vaak vol verhalen terug van vakantie. Je wilt ze natuurlijk de gelegenheid geven om hun ervaringen te delen. Met het project Reizen met Haas creëer je daar genoeg mogelijkheden voor. Een avontuurlijk project van 123 pagina’s rondom reizen, vriendschap en moed, aan de hand van het boek ‘En de groeten van Haas‘. Boordevol suggesties voor rekenen, taal en originele activiteiten – een project met extra veel bijlagen en spelmogelijkheden. Dit project hebben Gertie Jaquet en ik samen ontwikkeld. Een bijzonder lespakket waarbij er veel aandacht is aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

2. De zelfleesbundel 'Haas en zijn vrienden' biedt zes grappige zelfleesverhalen in oplopend AVI-niveau, van AVI-start tot en met AVI-M4. Heerlijk om na de vakantie in weg te duiken

3. De boeken van Haas en in het bijzonder 'Haas en zijn vrienden' sluiten perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek! Er is voor ieder wat wils. Denk ook aan het voorleesboek 'Haas in de stad' waarin alle vrienden ook een eigen avontuur beleven.

4. Bij de boeken van Haas hebben Gertie Jaquet en ik tal van lessuggesties en werkbladen ontwikkeld. Je kunt er ook 'Het lied van Haas' vinden, met muziek, tekst en een filmpje. Je kunt de werkbladen en lessuggesties onder de knop 'Werken en spelen met Haas' gratis downloaden.

5. Als je je abonneert op de gratis nieuwsbrief van Haas, eveneens onder de knop 'Werken en spelen met Haas' ontvang je enkele keren per jaar de nieuwsbrief van Haas, met een gratis werkblad, de laatste nieuwtjes en een prijsvraag waaraan alle kinderen kunnen meedoen.

2011

2010

Nieuws

Productie

Sommige mensen hadden vakantie tijdens de lockdown. Nou ik niet! Lees meer...

Drie nieuwe boeken!

Wat een heerlijke zomer is dat, als er zomaar drie nieuwe boeken uitkomen! 'Stoere Steffie en de tijdmachine', 'Stoere Steffie en de stinkende stad' en een nieuw boek van Haas: 'Haas redt het bos'. Je leest er alles over onder boeken onder respectievelijk de rubriek 6+ en Haas.

Cursus Voor kinderen schrijven

Wil je weten wat er bij schrijven voor kinderen allemaal komt kijken en of je er zelf talent voor hebt? In september start ik weer met een nieuwe cursus. Lees meer...

Vers van de pers

Vers van de pers: Het zonnige zomerboek, een bundel met drie verhalen van mij. Twee Haas-verhalen en een zeemeerminnenverhaal.

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar.

Haas en zijn makers

We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, maar daar is ie dan: een superleuk filmpje over de boeken van Haas. Lees meer...

Alle hens! is kerntitel

In oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. En toen. Over geschiedenis. Dat is het thema. Tof nieuws is dat Alle hens! kerntitel is. Lees meer...