Blog

Gi-ga-groen

09:51, 7 september 2022
Haas redt het bos

Gi-ga-groen was het thema van de Kinderboekenweek 2022. 'Haas wil worteltjestaart' en 'Haas redt het bos' zijn bij uitstek geschikt om dan mee te werken. Ook ná de Kinderboekenweek!
In 'Haas wil worteltjestaart' moet Haas eerst zelf worteltjes zaaien voor hij eindelijk zijn taart kan maken.
In 'Haas redt het bos' krijgen Haas en zijn vrienden te maken met overlast en vervuiling door een massa toeristen in het bos. Duurzaamheid is een belangrijk thema in dit boek.

Bij 'Haas wil worteltjestaart' vind je hier allerlei werkbladen en lessuggesties.

Bij 'Haas redt het bos' kun je een speciale lesbrief downloaden.
 

Nieuws

Getipt

Heleen van Esbroek van boekhandel Dekker & Van Esbroek tipt elke week in Groot Goeree Overflakkee een boek. Deze keer heeft zij speciale aandacht voor ‘Lang, heel lang geleden…’. Dat vinden Sandra Klaassen en ik (Annemarie Bon) natuurlijk superleuk!

Nog verser van de pers

Een bundel met dertien sprookjes om zelf te lezen: Lang, heel lang geleden. Prachtig geïllustreerd door Sandra Klaassen. 174 pagina's met nagenoeg op elke bladzijde illustraties, waarvan vele paginagroot en dat voor een heel zacht prijsje! Zie verder bij boeken 6+.

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.