Blog

365 verhaaltjes plus één

10:30, 10 januari 2023
De Gement
stoepkrijten


Ik woon al 41 jaar op het mooiste en fijnste plekje van Den Bosch. Vlakbij het station, vlakbij prachtige natuur - de Gement, het Bossche Broek en de Moerputten - en vlakbij het centrum. Mijn straat is een autovrij woonerf met volop ruimte voor groen en speelgelegenheid en met supertoffe buren.

Nu komt zo'n fijne buurt er niet vanzelf. Twee keer was ik medekartrekker bij flinke, langdurige acties. In 1990 zorgden we ervoor dat alle bussen en taxi's uit de straat zouden verdwijnen. We hadden toen alle landelijke pers en ook het Jeugdjournaal op bezoek.
En een jarenlange actie tegen de komst van een parkeergarage mondde uiteindelijk uit in een geweldig compromis: alle auto's in de parkeergarage en de straat groen heringericht. Die nieuwe straat was precies klaar, toen corona uitbrak en we als buren meer buiten konden leven.

Als ode aan mijn buurtje en natuurlijk voor mijn kleinkind Fenne, nu bijna 2.5, heb ik mijn dikste boek ooit geschreven: "365 verhaaltjes + 1" over Pip en Polle die in een dergelijke buurt wonen.
Ik ben in januari 2022 aan dit project begonnen. Eergisteren schreef ik het laatste verhaaltje en gisteren ondertekende ik het contract met uitgeverij Moon. Esther Leeuwrik gaat het boek, dat in november verschijnt, illustreren. Het wordt vast prachtig. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Nieuws

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Naar Boedapest

Een eervolle uitnodiging: ik ben eind september te gast op het International Book Festival in Hongarije vanwege mijn boek 'Fake!' (geïllustreerd door Wendy Panders) dat onder andere in het Hongaars vertaald is. Wordt vervolgd!

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas