Blog

365 verhaaltjes plus één

10:30, 10 januari 2023
De Gement
stoepkrijten


Ik woon al 41 jaar op het mooiste en fijnste plekje van Den Bosch. Vlakbij het station, vlakbij prachtige natuur - de Gement, het Bossche Broek en de Moerputten - en vlakbij het centrum. Mijn straat is een autovrij woonerf met volop ruimte voor groen en speelgelegenheid en met supertoffe buren.

Nu komt zo'n fijne buurt er niet vanzelf. Twee keer was ik medekartrekker bij flinke, langdurige acties. In 1990 zorgden we ervoor dat alle bussen en taxi's uit de straat zouden verdwijnen. We hadden toen alle landelijke pers en ook het Jeugdjournaal op bezoek.
En een jarenlange actie tegen de komst van een parkeergarage mondde uiteindelijk uit in een geweldig compromis: alle auto's in de parkeergarage en de straat groen heringericht. Die nieuwe straat was precies klaar, toen corona uitbrak en we als buren meer buiten konden leven.

Als ode aan mijn buurtje en natuurlijk voor mijn kleinkind Fenne, nu bijna 2.5, heb ik mijn dikste boek ooit geschreven: "365 verhaaltjes + 1" over Pip en Polle die in een dergelijke buurt wonen.
Ik ben in januari 2022 aan dit project begonnen. Eergisteren schreef ik het laatste verhaaltje en gisteren ondertekende ik het contract met uitgeverij Moon. Esther Leeuwrik gaat het boek, dat in november verschijnt, illustreren. Het wordt vast prachtig. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Nieuws

Getipt

Heleen van Esbroek van boekhandel Dekker & Van Esbroek tipt elke week in Groot Goeree Overflakkee een boek. Deze keer heeft zij speciale aandacht voor ‘Lang, heel lang geleden…’. Dat vinden Sandra Klaassen en ik (Annemarie Bon) natuurlijk superleuk!

Nog verser van de pers

Een bundel met dertien sprookjes om zelf te lezen: Lang, heel lang geleden. Prachtig geïllustreerd door Sandra Klaassen. 174 pagina's met nagenoeg op elke bladzijde illustraties, waarvan vele paginagroot en dat voor een heel zacht prijsje! Zie verder bij boeken 6+.

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.