Blog

365 verhaaltjes plus één

10:30, 10 januari 2023
De Gement
stoepkrijten


Ik woon al 41 jaar op het mooiste en fijnste plekje van Den Bosch. Vlakbij het station, vlakbij prachtige natuur - de Gement, het Bossche Broek en de Moerputten - en vlakbij het centrum. Mijn straat is een autovrij woonerf met volop ruimte voor groen en speelgelegenheid en met supertoffe buren.

Nu komt zo'n fijne buurt er niet vanzelf. Twee keer was ik medekartrekker bij flinke, langdurige acties. In 1990 zorgden we ervoor dat alle bussen en taxi's uit de straat zouden verdwijnen. We hadden toen alle landelijke pers en ook het Jeugdjournaal op bezoek.
En een jarenlange actie tegen de komst van een parkeergarage mondde uiteindelijk uit in een geweldig compromis: alle auto's in de parkeergarage en de straat groen heringericht. Die nieuwe straat was precies klaar, toen corona uitbrak en we als buren meer buiten konden leven.

Als ode aan mijn buurtje en natuurlijk voor mijn kleinkind Fenne, nu bijna 2.5, heb ik mijn dikste boek ooit geschreven: "365 verhaaltjes + 1" over Pip en Polle die in een dergelijke buurt wonen.
Ik ben in januari 2022 aan dit project begonnen. Eergisteren schreef ik het laatste verhaaltje en gisteren ondertekende ik het contract met uitgeverij Moon. Esther Leeuwrik gaat het boek, dat in november verschijnt, illustreren. Het wordt vast prachtig. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Nieuws

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.

Vers van de pers

'De avonturen van Haas en zijn vrienden' is binnen! In dit boek zijn twee eerdere avonturen van Haas gebundeld: 'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad'. Prachtig geïllustreerd door Gertie Jaquet. Bij beide boeken is een lespakket ontwikkeld door Kleuteruniversiteit! Dus leerkrachten onderbouw opgelet!

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!