Blog

Pip en Polle

08:38, 16 maart 2023
Pip en Polle herfst

Esther Leeuwrijk maakte deze sfeervolle karakterschetsen van twee buurkinderen Pip en Polle, die mij zeer aan het hart gaan. Ik ben een vol jaar bezig geweest met het schrijven van 366 verhaaltjes over deze twee kleuters en hun avonturen op de Polderweg. Het was een megaproject, waar nu Esther de komende maanden mee aan de slag gaat. Esther heeft voor elk seizoen een eigen kleurenpalet gemaakt. Haar schetsen zijn veelbelovend!

De verhaaltjes heb ik vrijelijk geïnspireerd op mijn eigen straat in Den Bosch. Ik woon daar al 41 jaar met heel veel plezier. Uit liefde voor mijn straat, de buurtbewoners en natuurlijk voor mijn kleinkind Fenne (nu 2,5) ben ik hieraan begonnen. Als alles volgens plan verloopt, ligt het boek in november in de winkel!
 

Nieuws

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Naar Boedapest

Een eervolle uitnodiging: ik ben eind september te gast op het International Book Festival in Hongarije vanwege mijn boek 'Fake!' (geïllustreerd door Wendy Panders) dat onder andere in het Hongaars vertaald is. Wordt vervolgd!

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas