Blog

Pip en Polle

08:38, 16 maart 2023
Pip en Polle herfst

Esther Leeuwrijk maakte deze sfeervolle karakterschetsen van twee buurkinderen Pip en Polle, die mij zeer aan het hart gaan. Ik ben een vol jaar bezig geweest met het schrijven van 366 verhaaltjes over deze twee kleuters en hun avonturen op de Polderweg. Het was een megaproject, waar nu Esther de komende maanden mee aan de slag gaat. Esther heeft voor elk seizoen een eigen kleurenpalet gemaakt. Haar schetsen zijn veelbelovend!

De verhaaltjes heb ik vrijelijk geïnspireerd op mijn eigen straat in Den Bosch. Ik woon daar al 41 jaar met heel veel plezier. Uit liefde voor mijn straat, de buurtbewoners en natuurlijk voor mijn kleinkind Fenne (nu 2,5) ben ik hieraan begonnen. Als alles volgens plan verloopt, ligt het boek in november in de winkel!
 

Nieuws

Nog verser van de pers

Een bundel met dertien sprookjes om zelf te lezen: Lang, heel lang geleden. Prachtig geïllustreerd door Sandra Klaassen. 174 pagina's met nagenoeg op elke bladzijde illustraties, waarvan vele paginagroot en dat voor een heel zacht prijsje! Zie verder bij boeken 6+.

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.