Blog

Stoere Steffie naar de maan

00:00, 12 september 2023
Stoere Steffie naar de maan

Stoere Steffie kan met de tijdmachine van Rinus terug in de tijd reizen. Ze heeft al heel wat avonturen beleefd. Maar deze keer wilde ze met eigen ogen de lancering van Apollo 11 meemaken. Wat een schrik als ze in de Saturnus-V-raket zelf belandt!

Voor de boekjes van Stoere Steffie doen illustrator Marja Meijer en ik altijd veel research. Want hoewel het natuurlijk om fictie gaat, willen we de historische achtergrond wel zo exact mogelijk neerzetten. Wij vinden die resaerch helemaal niet vervelend. Integendeel!
'Wat hebben we toch een leuk beroep,' zeggen we steevast tegen elkaar.

'Stoere Steffie naar de maan' verschijnt in het voorjaar bij uitgeverij Kluitman.

Nieuws

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.