Blog

365 dingen om te doen met je kleinkind

11:19, 28 januari 2024
#65 dingen om te doen met je kleinkind

Alweer de vierde druk!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' lijkt een everseller te gaan worden! In minder dan twee jaar tijd staat alweer de vierde druk op stapel. Het is ideale cadeautje voor zwangeren om hun ouders te vertellen dat ze opa en oma worden.

Het boek is prachtig vormgegeven en geïllustreerd door mijn schoondochter Marloes, en het is opgedragen aan mijn kleinkind Fenne. Ik schreef dit boek uit enthousiasme en voorpret toen ik hoorde dat ik oma zou worden. Fenne is ondertussen 3 jaar oud en is natuurlijk het grappigste, slimste en ondernemendste kind van de hele wereld ;-).

Dit doeboek voor opa's en oma's is natuurlijk ook heel ispirerend voor jonge ouders zelf.

Nieuws

Nog verser van de pers

Een bundel met dertien sprookjes om zelf te lezen: Lang, heel lang geleden. Prachtig geïllustreerd door Sandra Klaassen. 174 pagina's met nagenoeg op elke bladzijde illustraties, waarvan vele paginagroot en dat voor een heel zacht prijsje! Zie verder bij boeken 6+.

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.