Blog

Het jaar rond met Pip en Polle

15:17, 28 juni 2024
Het haar rond met Pip en Polle


Met veel plezier en trots kan ik hier de cover laten zien van 'Het jaar rond met Pip en Polle'. Een inclusief verhalenboek, met maar liefst 365 + 1 verhaaltjes, geheel geïnspireerd op mijn eigen straat, die onlangs werd gehuldigd als de Rechtvaardigste Straat van Nederland. In het najaar ligt dit boek, prachtig, sfeervol geïllustreerd door Esther Leeuwrik in de winkel!

Pip en Polle wonen naast elkaar op de Polderweg. Ze wonen daar graag, want kinderen kunnen er veilig buiten spelen en iedereen in de straat kent elkaar. Elke dag maken ze de gekste avonturen mee met alle gezellige buurtbewoners, van jong tot oud.

En dit vindt Jacques Vriens van dit boek:
'Wat een fijne korte verhalen over Pip en Polle! De twee kinderen zijn erg grappig en je leert ze heel goed kennen. Én de buurt waarin ze wonen. Kortom: een heerlijk voorleesboek dat uitnodigt om iedere dag uit (voor) te lezen.'

 

Nieuws

Getipt

Heleen van Esbroek van boekhandel Dekker & Van Esbroek tipt elke week in Groot Goeree Overflakkee een boek. Deze keer heeft zij speciale aandacht voor ‘Lang, heel lang geleden…’. Dat vinden Sandra Klaassen en ik (Annemarie Bon) natuurlijk superleuk!

Nog verser van de pers

Een bundel met dertien sprookjes om zelf te lezen: Lang, heel lang geleden. Prachtig geïllustreerd door Sandra Klaassen. 174 pagina's met nagenoeg op elke bladzijde illustraties, waarvan vele paginagroot en dat voor een heel zacht prijsje! Zie verder bij boeken 6+.

Vers van de pers

In het vijfde deeltje van Stoere Steffie gaat onze heldin met de eerste maanlanding mee! 'Stoere Steffie naar de maan' ligt nu in de boekwinkel! Heerlijk voor beginnende lezers die een verhaal zoeken met een historische achtergrond. Met illustraties van Marja Meijer.

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.