De nieuwe kleren van de keizer

Jaar: 2010

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044325102

Illustraties: Sandra Klaassen

Prijs incl verzending: € 12,95

 

Boekbeschrijving

De nieuwe kleren van de keizer Hou jij ook zo van sprookjes?
Dit sprookje is zo grappig!
Er leefde eens een keizer in een land hier ver vandaan.
Die keizer was me toch een ijdeltuit.
De hele dag stond hij voor de spiegel.
Op een dag liet hij nieuwe kleren maken van een bijzondere stof.
Domme mensen konden die stof niet zien.
Op een dag ging de keizer kijken.
Hij schrok zich wild.
Want hij zag niets van die kleren, echt niets!
Zou hij zijn nieuwe kleren aandoen?

Dit boekje is speciaal geschreven voor beginnende lezers op AVI M4.

Recensies

Sprookjes blijven altijd leuk en zullen hun glans niet snel verliezen. Maar soms een beetje oppoetsen kan natuurlijk geen kwaad. Annemarie Bon heeft een aantal sprookjes nieuw leven in geblazen waardoor de beginnende lezer er zelf van kan genieten. Maar voorlezen aan de wat kleinere kinderen, gaat natuurlijk ook prima!
Dit boekje vertelt het sprookje van ‘De nieuwe kleren van de keizer’. Het sprookje waarin de Keizer kleding laat maken die alleen door slimme mensen gezien kan worden. Iedereen die dom is, kan de kleding niet zien! Maar… de keizer blijkt ze zelf ook niet te kunnen zien. Wat dan?!
[Peuteren]

Tot nu toe zijn er volgens mij nog nooit sprookjes verschenen die goed zijn voor kinderen om zelf te lezen. Terwijl sprookjes juist voor zes- en zevenjarigen bijzonder geschikt zijn. Gelukkig heeft Annemarie Bon daar verandering in gebracht en op AVI leesniveau een paar sprookjes voor kinderen herschreven.
'De nieuwe kleren van de keizer' is geschikt voor kinderen die in groep vier zitten. De humor, de spanning en de geheimzinnigheid hebben niets aan kracht verloren. Geweldig!
De prachtige illustraties van Sandra Klaassen passen perfect bij het verhaal. Het prettige aan dit boekje is ook de prijs, zodat het een ideaal cadeautje is om voor klasgenootjes te geven met verjaardagspartijtjes.
[***** Ineke van Nispen, Plantage Books & more]

Sprookjes zijn leuk om voor te lezen, maar ook prima geschikt voor beginnende lezertjes. Althans, wanneer de schrijfwijze is aangepast aan hun kunnen. Onder de noemer 'Sprookjes opnieuw verteld' zijn er onlangs een aantal sprookjes op verschillende AVI-niveaus verschenen. Aansprekende sprookjes met een duidelijk verhaal (...) Wat wij met name erg goed en leuk vinden, is de oplopende moeilijkheidsgraad. De boekjes zijn goed betaalbaar, en dus ideaal om je kind cadeau te doen wanneer het weer een AVI-niveautje is opgeschoven.
[Kidslog]

Vlot geschreven, veelal korte zinnen, veel wit op de pagina's. De sprookjessfeer is goed weergegeven, bijvoorbeeld in overdrijvingen van de kleren van de keizer. Mooi taalgebruik in: knipten knip knap, naaiden rits rats en zwaaiden zwiep zwap. Sfeervolle kleurige waterverfprenten die passen in de keizerlijke sprookjessfeer. Leuke aanwinst voor lezers die kunnen genieten van verhalen uit de oude doos.
[Biblion, A.C. Rietveld-Prinsen]

Knap is dat de sprookjessfeer bewaard is gebleven, onder meer door het taalgebruik. Met sfeervolle, kleurru=ijke waterverfprenten die daar goed bij aansluiten. De boeken zijn een aanwinst voor beginnende lezers, die mogelijk steun ondervinden van de bekendheid van de klassieke verhalen. Leuke en spannende leesoefenstof voor 6,5 tot 7,5 jaar.
[Boekenjeugdgids online, E]

Het sprookje vormt een mooi geheel. Het leest plezierig en vlot door het gepaste en gevatte taalgebruik. Het is geschikt voor de iets gevorderde zevenjarige lezer.
**[Hilde Ramboer, Pluizer]

Nieuws

Beroemd in Hongarije

'Fake!' is deze maand in Hongarije verschenen. Er is een boekpresentatie en een podcast van ESP aan gewijd en nu ook nog eens een groot interview in het weekblad Prae. Is je Hongaars niet best? Met Google Translate kom je een eind. Zie: https://www.prae.hu/article/12323-a-babonaktol-az-alhirekig/

Gratis lezing!

Dankzij een nieuwe steunmaatregel van het Letterenfonds en De Schrijverscentrale kan een school, bibliotheek, gevangenis, museum, AZC of culturele instelling bijvoorbeeld gratis twee bezoeken/optredens/lezingen van een schrijver boeken. Ook van mij dus! Heb je hier belangstelling voor, neem dan via het contactformulier op deze website contact met me op. Heb je hier belangstelling voor, wees er dan snel bij, want op=op.

Hoe maak je een boek?

Worden wat je wil? Nou, schrijver natuurlijk! 'Hoe maak je een boek' is uitverkozen als kerntitel voor de Kinderboekenweek 2021! Superleuk natuurlijk! Ik kom er graag op school of in de bibliotheek over vertellen (via De Schrijverscentrale)

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar. Lees meer...