Aladdin en de wonderlamp

Jaar: 2010

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044325119

Illustraties: Sandra Klaasen

Prijs incl verzending: € 12,95

 

Boekbeschrijving

Aladdin en de wonderlamp Hou jij ook zo van sprookjes?
Dit sprookje komt uir het verre oosten.
Het zit vol magie en is zó mooi.
Aladdin is de zoon van een arme kleermaker.
Op een dag komt er een rijke Moor op hem af.
Aladdin weet niet dat hij een slechte tovenaar is.
Hij heeft Aladdin nodig om een wonderlamp te roven.
Als je de lamp opwrijft, komt er een geest die alles kan.
De Moor is sluw, maar hij weet niet hoe slim Aladdin is!

Dit sprookje is speciaal voor beginnende lezers geschreven op AVI E4.

Recensies

​Sprookjes blijven altijd leuk en zullen hun glans niet snel verliezen. Maar soms een beetje oppoetsen kan natuurlijk geen kwaad. Annemarie Bon heeft een aantal sprookjes nieuw leven in geblazen waardoor de beginnende lezer er zelf van kan genieten. Maar voorlezen aan de wat kleinere kinderen, gaat natuurlijk ook prima!
Dit boekje vertelt het sprookje van ‘Aladdin en de wonderlamp’. De eerlijke jongen en de geest uit de lamp. Je kind zal er van smullen! De mooie illustraties maken het boekje compleet.
[Peuteren]

Tot nu toe zijn er volgens mij nog nooit sprookjesboeken geschreven die goed zijn voor kinderen om zelf te lezen. Terwijl sprookjes juist voor zes- en zevenjarigen bijzonder geschikt zijn. Gelukkig heeft Annemarie Bon heeft daar verandering in gebracht en op AVI leesniveau voor beginners sprookjes herschreven. 'Aladdin en de wonderlamp' is geschikt voor kinderen die in groep 4 zitten.  Het verhaal heeft niets aan spanning en magie verloren en dat is mede te danken aan de geweldige illustraties van Sandra Klaassen. Het prettige aan dit boekje is ook de prijs zodat het een ideaal cadeautje is voor klasgenootjes tom e geven met verjaardagspartijtjes.
[*****Ineke van Nispen, Plantage Books & more]

Sprookjes zijn leuk om voor te lezen, maar ook prima geschikt voor beginnende lezertjes. Althans, wanneer de schrijfwijze is aangepast aan hun kunnen. Onder de noemer 'Sprookjes opnieuw verteld' zijn er onlangs een aantal sprookjes op verschillende AVI-niveaus verschenen. Aansprekende sprookjes, met een duidelijk verhaal (...) Wat wij met name erg goed en leuk vinden is de oplopende moeilijkheidsgraad. De boekjes zijn goed betaalbaar, en dus ideaal om cadeau te doen aan je kind wanneer het weer een AVI-niveautje is opgeschoven.
[Kidslog]

Leuk dat het mogelijk blijkt te zijn een klassiek sprookje na te vertellen in simpel taalniveau en het toch zo spannend te houden. De aquarelillustraties in zachte pasteltinten zijn sfeervol, ondersteunen het verhaal en zijn goed gedoseerd, zodat het verhaal blijft boeien. De zinnen zijn kort, maar desondanks is het taalgebruik van een goed niveau met gebruik van uitdrukkingen en stijlmiddelen (nietsnut, in geuren en kleuren). AVI E4. Op een vlotte toon wordt het verhaal van de lamp helder en onderhoudend verteld, waarbij de illustraties tot de verbeelding spreken. Geslaagd sprookjesverhaal dat het origineel goed navolgt.
[G. Koops, NBD-Biblion]

Getipt door de Vlissingse Bibliotheek!

De fijne illustraties van Sandra Klaassen zorgen ervoor dat dit een leesboekje is dat zeker opgemerkt zal worden in de boekenkast.
*[Ilse Verhulst, Pluizer]

Nieuws

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Naar Boedapest

Een eervolle uitnodiging: ik ben eind september te gast op het International Book Festival in Hongarije vanwege mijn boek 'Fake!' (geïllustreerd door Wendy Panders) dat onder andere in het Hongaars vertaald is. Wordt vervolgd!

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas