Het grote boek van Haas

Jaar: 2010

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044326666

Illustraties: Gertie Jaquet

Prijs incl verzending: € 21,95

Boekbeschrijving

Het grote boek van Haas ​Haas is doodgewoon Haas.
Toch maakt hij allerlei avonturen mee. Hij mag mee-eten bij Mol, hij heeft een losse tand en krijgt een erfenis. De ene keer is er circus in het bos, dan is er weer een marskramer. En dan is daar Kip. Wat is ze lief! Maar jammer genoeg is Haas niet de enige die gek op haar is.
In dit grote boek van Haas vind je voorleesverhalen, knutsels, spellen en twee poppenkastverhalen, waaronder het populaire verhaal van Worteltjestaart.

Meer doen met Haas?
Haas heeft een eigen Facebookpagina.
Kijk op deze site onder de knop 'Werken en spelen met Haas' voor lessuggesties en werkbladen. Abonneer je ook op de nieuwsbrief van Haas. Onderaan deze pagina vind je de stokpopjes waarmee je de poppenkastvoorstellingen uit dit boek kunt naspelen.

Recensies


Soms valt het leven van Haas niet mee. Hoe moeilijk is het om een geheim te bewaren? Wat doe je als je niet de enige bent die verliefd is op Kip. Hoe kun je nou beleefd blijven als je gaat eten bij Mol en het diner bestaat uit wormen en slakken? Twaalf veelal humoristische verhalen over Haas en z'n dierenvrienden met voor kinderen zeer herkenbare thema's. Daarnaast, originele spelletjes en doe-dingen, zoals poppenkast maken en spelen en worteltjestaart bakken. De informatie is duidelijk, de gebruikte materialen zijn goedkoop. Het taalgebruik is helder en vlot met woordgrapjes als 'egel is prikkelbaar'. Naast dat het geweldige verhalen zijn om voor te lezen heeft het boek ook educatieve elementen [...] Heerlijk voorleesboek met zorg gedrukt.
[Didi Klijnsma-de Boer, NBD/Biblion]

Je moet wel heel veel lef hebben om naast de beroemde hazen uit de kinderliteratuur er nóg een te verzinnen. [...] Toch had Annemarie Bon dat lef en haar Haas is zó anders en zó hartveroverend dat hij prima kan wedijveren met beroemde naamgenoten. Dat is mede te danken aan de prenten van Gertie Jaquet [...]. De kracht van haar prenten ligt in hun helderheid zonder opsmuk: open, lichtvoetig, vriendelijk, losjes, dynamisch en met aansprekende karakters. De Haas van Annemarie Bon en Gertie Jaquet is een ontwapenend, nieuwsgierig hazenkind dat verliefd is op Kip en een losse tand krijgt als hij een stuk wortel afbijt. [...] Een verrukkelijk voorleesboek dat prikkelt om direct mee aan de slag te gaan!
[Lieke van Duin, Kinderopvang]

Ik heb nu toch een gaaf boek cadeau gehad. 'Het grote boek van Haas'. Spannende, grappige en korte verhalen (maximaal vier pagina's) mét erg mooie tekeningen van Gertie Jaquet.
[Marije Smit, www.gaafvoorkinderen.nl]

'Het grote boek van Haas' is een ontzettend veelzijdig voorleesboek.Er staan niet alleen leuke, leerzame, korte verhaaltjes in over Haas, Egel, Kip en Uil om 's avonds voor te lezen. Het is ook een echt knutsel-, puzzel- en doeboek. Daarnaast staat er een aantal onwijs leuke (stok)poppenkastverhalen in die je uit kunt spelen. [...] met vrolijke lieve illustraties van Gertie Jaquet.

Een aanrader!!
*****
[Ineke van Nispen, Plantage Books & more]

In deze verhalenbundel pent Annemarie Bon twaalf leuke voorleesverhaaltjes neer voor jonge kinderen over Haas en zijn vriendjes. Het zijn verhalen die heel herkenbaar zijn voor de kleuters: over een losse tand, circus, feest, verliefd zijn, geheimen...[...] Er staan ook tal van knutselopdrachten en spelletjes in het boek. [...] De poppenkastverhalen zijn heel leuke verhalen die zeker bij kinderen voor reactie zullen zorgen.
***[Ilse Verhulst, Pluizer]

Een boek om zelf te lezen of voor te lezen. Om uit te knutselen, puzzelen of uit te koken. Het lukt niet altijd om zoveel doelen te dienen. Het grote boek van Haas lukt het wel. Het is inspirerend, vrolijk en staat vol met leuke en lieve tekeningen. Voor uren plezier aan tafel, op de bank of in bed.
[Casperle, Amsterdam]

Nieuws

Haas staat op twee in de speciale Kinderboekenweek Top Tien van ​Boekhandel Krings in Sittard en Geleen! En in Kiekeboek, de Haarlemse kinderboekwinkel stond hij in september ook twee op de tiplijst!

In Noordwijk is 'Het grote boek van Haas' uitverkozen door de plaatselijke Kinderjury voor groep 2. Bedankt Noordwijk!

Nieuws

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.

Vers van de pers

'De avonturen van Haas en zijn vrienden' is binnen! In dit boek zijn twee eerdere avonturen van Haas gebundeld: 'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad'. Prachtig geïllustreerd door Gertie Jaquet. Bij beide boeken is een lespakket ontwikkeld door Kleuteruniversiteit! Dus leerkrachten onderbouw opgelet!

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!