En de groeten van Haas

Jaar: 2011

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044331080

Illustraties: Gertie Jaquet

Prijs incl verzending: € 21,95

 

Boekbeschrijving

En de groeten van Haas ​Haas doet alles voor Kip. Hij waagt het zelfs om voor haar een veer van Zwaan te plukken. Zwaan besluit Haas een lesje te leren en neemt hem mee op een verre reis. Op de terugweg beleeft Haas allerlei avonturen en maakt hij overal nieuwe vrienden. En heeft hij heimwee? Dan stuurt hij Kip een kaartje. Wie had ooit gedacht dat Haas zo'n reis zou maken? Haas ontdekt dat hij er groot plezier in heeft en verandert gaandeweg van een angsthaas in een koele kikker.
[Tweede druk 2013]

Meer doen met Haas?
Haas heeft een eigen Facebookpagina.
Kijk op deze site onder de knop 'Werken en spelen met Haas' voor lessuggesties en werkbladen. Abonneer je ook op de nieuwsbrief van Haas.

Voor Kleuteruniversiteit maakten Gertie Jaquet en ik een digitaal lespakket bij dit boek. Ben je kleuterjuf, bestel het dan snel!Recensies

Getipt als het beste geografische jeugdboek voor 5 jaar en ouder door KNAG!

Tweede bundel met vijftien vrolijke en spannende voorleesverhalen over de belevenissen van de sympathieke Haas, die onderweg gemakkelijk vrienden maakt en van het ene avontuur in het andere belandt, wat hem een stuk moediger maakt. De verhalen zijn levendig en vlot geschreven, in de tegenwoordige tijd, met natuurlijke dialogen en een gevarieerde woordkeuze. De handgeschreven briefjes en kaarten van Kip en Haas zijn leuk voor kinderen die al kunnen lezen. De jongere kinderen kunnen meedoen door de getekende plaatjes – die woorden voorstellen – te benoemen. Prachtige, sfeervolle illustraties van diverse afmetingen in warme kleuren beelden het avontuur uitstekend uit. Op beide schutbladen is een landkaart getekend, waarop de grote reis van Haas gevolgd kan worden. Mooi uitgevoerd boek.
[S.E. van Zonneveld, Biblion]

En de groeten van Haas’ is een fijn voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, waarin herkenbare angsten en situaties in een hele leuke setting zijn geplaatst.
[Kidslog]

Het is prettig voor jonge kinderen om te merken dat ook anderen wel eens iets moeten doen dat ze eigenlijk niet durven. En dat er dan ongewone dingen kunnen gebeuren, maar dat uiteindelijk alles weer goed komt. 'En de groeten van Haas' is een fijn, wat langer voorleesboek voor kleuters, met lekker veel illustraties. De vele getekende ansichtkaarten die Haas stuurt en ontvangt zijn een extra bonus. Zie ook de website van Mevrouw Kinderboek.
[Mevrouw Kinderboek]

Grappig is dat door het hele verhaal Kip brieven stuurt aan Haas (waar ben je nu?) en Haas die weer beantwoordt. Een leuke vondst in een spannend, maar toch ook wel vrolijk boek van Annemarie Bon.
[Speelgoed en Hobby]

Haas doet alles voor Kip. Zelfs plukt hij een veer van de slapende zwaan. En dat terwijl hij het eigenlijk heel spannend vindt…. Als Zwaan wakker wordt van het plukken, wil ze Haas een lesje leren. Ze neemt hem mee op een lange reis en laat hem op een onbekende plek achter. Om weer thuis te komen moet Haas zijn angsten overwinnen en zijn krachten leren gebruiken en doet hij veel nieuwe ervaringen op.
Een prachtig boek om keer op keer voor te lezen. Het staat vol met mooie tekeningen. En doordat de brieven die Haas en Kip aan elkaar sturen deels uit plaatjes bestaan kan je kind zelf actief meelezen.
[Jenny van der Meer]

'Een geweldig boek,' vindt Jasmijn (5 jaar) op Ik vind lezen leuk. 'Het is grappig, vrolijk en spannend. Het verhaal speelt zich af in andere landen waar allemaal grappig dieren wonen, die we in Nederland niet hebben.' 

'En de groeten van Haas' is een boek vol toffe verhaaltjes van een viertal bladzijden lang. De verhalen zijn mooi geïllustreerd met prenten die nauw aansluiten bij de tekst of er zelfs deel van uitmaken. Heel veel dieren spelen een rol in het boek. Ze hebben allemaal hun eigenaardigheden. De ontmoetingen zijn soms wel en soms niet leuk en dat maakt het boek best spannend. Haas evolueert door zijn avonturen van een beetje een angsthaas tot een wereldwijze figuur. Een herkenbaar en prettig verteld verhaal vol leven in zowel tekst als beeld.
** [Sieglinde Duchateau, Pluizer]

Wat een ontzettend leuk boek is dit!
[Sigrid, Goodreads]
Lees alle recensies op Goodreads hier.


Nieuws

​Haas staat op nummer 4 van de Tip Tien van de Openbare Bibliotheek Eindhoven. Yeah!

Nieuws

Gratis lezing!

Dankzij een nieuwe steunmaatregel van het Letterenfonds en De Schrijverscentrale kan een school, bibliotheek, gevangenis, museum, AZC of culturele instelling bijvoorbeeld gratis twee bezoeken/optredens/lezingen van een schrijver boeken. Ook van mij dus! Heb je hier belangstelling voor, neem dan via het contactformulier op deze website contact met me op. Heb je hier belangstelling voor, wees er dan snel bij, want op=op.

Vertalingen

Niks te doen tijdens corona? Nou, voor schrijvers en vertalers gaat het werk gewoon door! Lees meer...

Brandbrief

Afgelopen donderdag overhandigde een delegatie van kinderboekenmakers een brandbrief aan minister Van Engelshoven van OCW in het Kinderboekenmuseum. Wij makers missen al jaren een groot deel van ons inkomen doordat leenrechtvergoedingen via dBos niet goed geregeld zijn. Lees meer...

Neem de regie!

Lezen is essentieel voor de ontwikkeling van ieder mens. De makers van jeugdboeken ondersteunen van harte het Leesoffensief om het lezen in Nederland te bevorderen, bijvoorbeeld via het uitlenen van jeugdboeken via de Bibliotheek op school. Maar de makers hebben daarbij wel recht op een billijke vergoeding voor de uitgeleende boeken. Dat is al jaren niet het geval. Daarom voeren jeugdboekenmakers actie! Lees meer...

Hoe maak je een boek?

Worden wat je wil? Nou, schrijver natuurlijk! 'Hoe maak je een boek' is uitverkozen als kerntitel voor de Kinderboekenweek 2021! Superleuk natuurlijk! Ik kom er graag op school of in de bibliotheek over vertellen (via De Schrijverscentrale)

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar. Lees meer...