Altijd feest in Goudkust

Jaar: 2014

Uitgeverij: Aerial Media Company

ISBN: 9789402600131

Illustraties: Andrea Kruis

Prijs incl verzending: € 15,95

Boekbeschrijving

Altijd feest in Goudkust ​'Altijd feest in Goudkust' is een bundeling van 'Kakkers in Goudkust', 'Goudkust in Spanje' en een los verhaal. Prettig geprijsd voor alle liefhebbers van Goudkust.

Van Goudkust is door Het Verkeerde Beentje een afscheidsmusical geschreven. En wie op school werkt met Estafette, kent de karakters uit Goudkust al uit 'Groene vingers in Goudkust'.

Een lesbrief bij dit boek kunt u hier downloaden.

Recensies

Een boek dat op een leuke, luchtige manier geschreven is. De plaatjes zijn vrolijk en sluiten goed aan. Ik had het boek nog niet uit of ik zag de bladwijzer van mijn dochter er al in zitten. Pas dus op, dit boek is voor vele leeftijden leuk om te lezen.
**** [Sabrina, Dizzie]

Ieder hoofdstuk heeft als titel een regel uit dat zelfde hoofdstuk. Hierdoor kom je soms de gekste titels tegen zoals: Met nepdrollen, scheetkussens en suikerklontjes met wormen. Om sommige titels heb ik echt moeten lachen.
Er zitten ook erg leuke illustraties bij van Andrea Kruis, wat het boek, zeker voor kinderen nog leuker maakt. Dit boek is zeker een aanrader voor de jeugd. Echter weet ik zeker dat veel volwassenen ook van dit boek genieten. Ik heb dit boek in ieder geval regelmatig met een glimlach op mijn gezicht gelezen.
**** [IJsbeer, Dizzie]

Een heerlijk, vrolijk boek vol humor en met vaart geschreven! Met name het grote contrast tussen de adellijke familie van Jennifer en de bewoners van Goudkust levert hilarische taferelen op. De dialogen zijn grappig en toegankelijk en houden de vaart in het verhaal.
Het verhaal is herkenbaar voor kinderen en thema’s als erbij horen, maakt geld nou wel gelukkig en vriendschap zijn door de auteur mooi verweven in het verhaal. Ook laat ze zien dat de ‘grote mensen’ het ook niet altijd goed aanpakken en dat kinderen soms veel verstandiger zijn…
Tot slot is het is ook een spannend verhaal; tot de laatste bladzijde is onduidelijk of het recht zal zegevieren. Dat maakt dat je het boek in een ruk uit wilt lezen! De vele illustraties van Andrea Kruis bevestigen dit nog eens; ze passen heel goed bij het verhaal en bij de grappige sfeer van het boek.
***** [Nina Sijtsema, Hebban]

Een heerlijk boek vol vrolijkheid geschreven voor jongens en meisjes vanaf een jaar of acht! 

Altijd feest in Goudkust is vlot geschreven en is een combinatie van spanning en plezier. Vooral de bekakte barones in de volksbuurt zorgt voor veel vrolijke momenten. Aan alles merk je dat de barones maar niet kan wennen aan hun nieuwe buurt. Terwijl dochter Jennifer daar geen enkel probleem mee heeft! Het verhaal is sfeervol geschreven en wordt hier en daar ondersteund door vrolijke tekeningen van Andrea Kruis. Ik heb dit boek voorgelezen en zowel mijn dochter als ik hebben enorm veel plezier beleefd aan de avonturen in Goudkust.
Irene van Kalsbeek [Wijtestenhet]

'Altijd feest in Goudkust' is een grappig verhaal over het samenkomen van een deftig gezin (de ouders van Jennifer) in een volksbuurt. Terwijl Jennifer al gauw vrienden maakt, moet vooral haar moeder heel erg wennen aan het volk waar ze nou tussen woont. De vele grappige gebeurtenissen zorgen ervoor dat je dit boek met plezier in no-time uitleest!
[NiceTips4Kids]

Nieuws

​Een gesigneerd boek voor jou!
Wil je een boek met een handtekening en een speciale opdracht erin? Dat kan! Je kunt het hier bestellen.

Nieuws

Oppassen

Vandaag in NRC: Onvoorstelbaar, maar: sommige moeders maken hun kind ziek, een reconstructie over kindermishandeling door falsificatie. Ik schreef daar in 2006 het boek 'Oppassen' over. Nog altijd te leen bij de bibliotheek, ook als e-boek en niet te vergeten ook te koop bij de boekhandel. Het verscheen bij Holkema & Warendorf, Aerial, Malmberg en Moon met wisselende covers. Het boek is ook in Duitsland verschenen onder de titel 'Mette unter Verdacht'.

Meest uitgeleend

Elk jaar krijgen schrijvers een overzicht van hun door de bieb uitgeleende boeken in verband met leenrechtvergoeding. Het geeft ook inzicht in welke boeken het meest uitgeleend zijn. In 2022 was dit mijn top 10: 1. Ik eet je op 2. Pas op Sis 3. Een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Stoere Steffie bij de dino's 6. Naar het bos 7. Kom mee naar mijn tuin 8. Er was eens 9. Hiep hiep Haas 10. Haas en zijn vrienden En mijn meest uitgeleende e-boek? Dat was 'Challenge'.

Vers van de pers

'De avonturen van Haas en zijn vrienden' is binnen! In dit boek zijn twee eerdere avonturen van Haas gebundeld: 'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad'. Prachtig geïllustreerd door Gertie Jaquet. Bij beide boeken is een lespakket ontwikkeld door Kleuteruniversiteit! Dus leerkrachten onderbouw opgelet!