Stoere Steffie en de rare uitvinder

Jaar: 2015

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 9789020678062

Illustraties: Marja Meijer

Boekbeschrijving

Stoere Steffie en de rare uitvinder ​O nee! De val van Steffie vliegt over de muur, en daarna klinkt er gerinkel.
Steffie wil haar val terug. Dus klimt ze over de muur. maar daar staat Rinus, die rare uitvinder. Hij is helemaal in de war en zijn haar lijkt wel een vogelnest.
'Ik wil mijn bal graag terug,' zegt Steffie beleefd.
Maar dan blijkt dat haar bal naar een andere tijd is, met de tijdmachine van Rinus.
Toch wil Steffie haar bal terug. Ze gaat er zelf wel achteraan. Zo kan Rinus meteen zijn tijdmachine testen...

Een gaaf Boekenfilmpje vind je hier.

Recensies

​De bal van Steffie is door de ruit van de rare uitvinder Rinus gegaan. Ze gaat hem zoeken, ook al zijn de bange jongens weggerend. De bal is in de tijdmachine terechtgekomen en het komt Rinus mooi uit dat hij die kan uitproberen. Met instructies over hoe ze terug kan komen komt Steffie bij mammoeten en mensen in de oertijd terecht. Daar wordt ze als tovenaar ontvangen omdat ze vuur en een pijl en boog kan maken en ze heeft zelfs al snel een vriendin. Als laatste staat er nog een berichtje dat er in de oertijd op raadselachtige wijze al een aansteker werd gevonden. Lekker lezend verhaal van een ervaren schrijfster en illustrator, AVI-E4. Duidelijke test in een ruime bladspiegel en verdeeld in hoofdstukken, met veel gekleurde tekeningen over halve of hele pagina's, die een luchtige sfeer meegeven, ondanks het ontbreken van een plaatje van de dreigende sabeltandtijger. Stevig dun leesboek uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman'*, met aantrekkelijk omslag en een rood leeslint met een rubberen poppetje van een voetbalmeisje eraan. Wat een voetbalmeisje allemaal kan staat op grappige schutbladen voorin. Ondanks een angstig avontuur en zelfs doden en slachten van dieren leest het als een stoere droom waarin nou eenmaal alles kan.
[NBD-Biblion]

Voor kinderen die pas beginnen te lezen is het heel erg belangrijk dat ze boeken voor ogen krijgen die ze ook interessant vinden. Saaie boeken met nietszeggende verhalen over koeien die apen ontmoeten motiveren kinderen meestal niet om verder te lezen of een nieuw boek te pakken. Gelukkig komen er steeds meer boeken op de markt waar kinderen echt van kunnen smullen.[...] Zo komt uitgeverij Kluitman met een nieuwe serie Leren lezen-boeken, die geschreven zijn door topschrijvers. Zoals 'Stoere Steffie en de rare uitvinder', geschreven door Annemarie Bon.
Stoere Steffie is niet zo maar een meisje. Steffie is geen meisje dat meezingt met K3 en roze jurkjes draagt: Steffie is een stoere meid, die een stevig potje voetbal speelt. [...]
'Stoere Steffie en de rare uitvinder' is een geweldig boek, dat kinderen zeker spannend zullen vinden. Doordat Steffie een meisje is dat graag voetbalt zal het zeker stoere meiden aanspreken, maar ook voetbaljongens zal het bekend voorkomen dat er eens een bal bij iemand door het raam verdwijnt. En dan zo’n rare professor… dat verwacht je niet! [...]
De vlotte tekeningen van Marja Meijer geeft de kinderen wat extra ondersteuning tijdens het lezen.
[Dennis van Houts, Coole suggesties]

Leren lezen met Kluitman is een serie waarvan ik er nu een paar gelezen heb en waar ik me nog steeds over blijf verwonderen dat een auteur zo’n spannend en leuk boek kan schrijven ondanks alle beperkingen die het AVI niveau oplegt. Er is een grens aan het aantal lettergrepen en aan het aantal woorden in een zin. En toch wil je dit boek uitlezen omdat je graag weet hoe of het afloopt. Steffie gaat met een tijdmachine van een rare uitvinder terug in de tijd. En omdat de uitvinder zich vergist met een nulletje teveel komt ze in de mammoettijd terecht.
Daar leert ze de bewoners om met pijl en boog te schieten. Humor en spanning in een boek voor groep vier, wat wil je als lezer nog meer? En o ja er zit ook een leeslint in het boek met een leuk bedeltje van Steffie.
****** [Ineke van Nispen, Van Kemenade & Hollaers, Breda]

Nieuws

​'Stoere Steffie en de rare uitvinder' is opgenomen in de top 25 Makkelijk lezen boeken zomer 2017. Samen met twee andere boeken van me!

Nieuws

pas op, sis!

De vierde druk is alweer verschenen van 'pas op, sis!', maar nu met een vernieuwd omslag, Geschikt voor beginnende lezers. Ik kijk ernaar uit dat mijn kleinkind Fenne leert lezen. Ik heb een hele bieb met zelfgeschreven boekjes voor haar.

Naar Boedapest

Een eervolle uitnodiging: ik ben eind september te gast op het International Book Festival in Hongarije vanwege mijn boek 'Fake!' (geïllustreerd door Wendy Panders) dat onder andere in het Hongaars vertaald is. Wordt vervolgd!

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas