Annemarie Bon verzorgt workshops en de cursussen Voor kinderen schrijven en Kinderboeken schrijven.Annemarie Bon is een ervaren schrijfdocent. Zij begeleidt sinds 2004 jaarlijks een à twee groepen en schrijft zelf sinds 1986 voor kinderen en jongeren.

 

Manuscriptbeoordeling

Je kinderen of kleinkinderen hangen aan je lippen als je een verhaal vertelt. Je bent altijd van kinderboeken blijven houden en je voelt je nog steeds een kind. Je loopt over van de speelse ideeën. Er zijn allerlei redenen waarom jij een kinderboek of verhalen voor kinderen bent gaan schrijven. Waarschijnlijk heb je er veel plezier aan beleefd.

Maar dan? 'Je moet ermee naar een uitgever,' zullen veel mensen in je omgeving zeggen. Maar uitgevers krijgen jaarlijks zo'n duizend manuscripten spontaan toegestuurd en geven er daar hooguit eentje daadwerkelijk van uit. Bij professioneel schrijven komt meer om de hoek kijken dan dat menig hobbyschrijver zich realiseert. De kans dat je manuscript niet geschikt is om uitgegeven te worden, is levensgroot aanwezig. Waarschijnlijk krijg je dan ook een standaardbrief retour met de mededeling dat jouw manuscript niet in het fonds van de uitgeverij past.
Een manuscriptbeoordeling van ABC is daarom vooral een advies om je verhaal te herzien, waarbij gezegd moet worden dat een cursus volgen de allerbeste weg is om de kunst van het schrijven onder de knie te krijgen, ook al heb je al een compleet manuscript geschreven. Realiseer je dat leren schrijven een proces van vele jaren is.

ABC beoordeelt kinderboeken en informatieve boeken voor jeugd van 4 tot 16 jaar.

Dit kun je van ABC verwachten:

 • Een analyse en redactie van (een deel van) je manuscript.
 • Aandacht voor stijl, spanningsopbouw, structuur, perspectief, geloofwaardigheid en geschiktheid voor de doelgroep.
 • Achtergrondinformatie over specifieke aspecten en uitleg van alle vaktermen.
 • Een persoonlijk gesprek via Microsoft Teams.
 • Gegarandeerde vertrouwelijkheid.
 • Korting van 50% van de kosten van de manuscriptbeoordeling bij deelname aan een cursus van ABC.

 

Wanneer je besluit je manuscript door ABC te laten beoordelen, is de procedure als volgt:

 • Mail je manuscript naar post@annemariebon.nl
 • Stuur tevens je cv en adresgegevens mee.
 • Licht toe wat de doelgroep van je manuscript is.
 • Stuur een synopsis van je manuscript mee.
 • Na ontvangst van je manuscript stuurt ABC je een offerte op basis van een uurtarief van €40 exclusief 21% btw. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent.
 • Ga je akkoord, dan volgt een factuur en maken we een afspraak.
 • Houd er rekening mee dat een eerste boek slechts zelden publicabel is, en dat de beoordeling vooral gericht is op verbetering van je manuscript.
 

Coaching

Je hebt een analyse van je manuscript binnen en je wilt je manuscript verbeteren. Of je hebt een idee voor een boek, maar weet niet goed hoe dit proces aan te pakken. ABC kan je begeleiden bij zowel het herschrijven als het schrijfproces vanaf een synopsis.
Voor tekstredactie en het bewerken van je manuscript tot een geschikte versie werkt ABC samen met externe redacteuren.
Wanneer ABC overtuigd is van de kwaliteit van je werk, is persoonlijke bemiddeling bij uitgeverijen mogelijk.
Het uurtarief voor coaching is €40 exclusief 21% btw.
Nieuws

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas

Op de radio

Vanwege mijn nieuwe boek '365 dingen om te doen met je kleinkind' was ik te gast bij RTV Utrecht bij het programma 'Aan Tafel'. Je kunt het hier terugluisteren: https://bit.ly/3iDTRbu

Vers van de pers

Anderhalf jaar geleden werd Fenne geboren en werd ik oma. Ik kon niet wachten om leuke dingen met mijn kleinkind te gaan ondernemen. Daarom ben ik me maar vast gaan uitleven op papier. Het boek '365 dingen om te doen met je kleinkind' is daarvan het resultaat. Prachtig ontworpen en geïllustreerd door mijn schoondochter Marloes van Dijk (Studio Daad). Zó blij mee!