R

R van Richtlijn
 

Cara Loca

Veel kinderboekenauteurs schrijven ook teksten voor educatieve uitgeverijen. Je krijgt dan als auteur richtlijnen mee over bijvoorbeeld onderwerp, leestechnisch niveau, lengte en educatieve doelen.
Auteurs krijgen echter ook vaak richtlijnen mee die te maken hebben met gevoeligheidseisen. Educatieve uitgevers willen namelijk zoveel mogelijk geld verdienen aan hun methodes en daarom niemand voor het hoofd stoten, zoals zwaar conservatief religieuze scholen. Daarom bevatten de richtlijnen een aantal taboes, zoals geen dino's, geen evolutie, geen kermis, geen heksen, geen sprekende dieren en ga zo maar door.
Ik vind dergelijke censuur vreselijk. Evolutie ontkennen is onwetenschappelijk. En fantasiewezens als taboe beschouwen is geestdodend voor de creatieve ontwikkeling van kinderen.
Ik schrijf graag educatief materiaal voor kinderen, maar als er aan me gevraagd wordt aan zulke richtlijnen te voldoen, zeg ik NEE.

Nieuws

Weer leverbaar!

'365 dingen om te doen met je kleinkind' was uitverkocht. Gelukkig ligt het nu weer in de winkel. Alweer de derde druk in één jaar tijd. Het is het ideale aankondigingscadeau voor aanstaande ouders om er hun ouders mee te verrassen!

Stoere Steffie

Bewijs geleverd dat Stoere Steffie populair is. Twee titels zijn herdrukt: 'Stoere Steffie en de tijdmachine' en 'Stoere Steffie en de stinkende stad'. Illustrator Marja Meijer en ik zijn er superblij mee!

Top tien meest uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was over 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Het betrof eigenlijk alleen boeken voor groep 3. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. Naar het bos 6. Aan zee 7. De kleine zeemeermin 8. Kom mee naar mijn tuin 9. Haas en zijn vrienden 10. Hiep hiep Haas

Op de radio

Vanwege mijn nieuwe boek '365 dingen om te doen met je kleinkind' was ik te gast bij RTV Utrecht bij het programma 'Aan Tafel'. Je kunt het hier terugluisteren: https://bit.ly/3iDTRbu