Werk je met de boeken van Haas? Dan zijn deze werkbladen een verrijking voor je lessen, maar ook thuis kun je er met je kinderen plezier aan beleven.

 

Werkblad beroepen

 

In de boeken van Haas hebben de dieren allerlei beroepen. Lees Haas redt het bos maar eens voor! Of Haas in de stad. Bij ieder beroep zijn speciale gereedschappen of attributen nodig. Laat de kinderen een lijn trekken tussen een dier en het attribuut dat bij hem of haar hoort. Een ideaal werkblad voor de Kinderboekenweek!

Download het werkblad hier.

Wil je het werkblad liever zwart-wit zodat kinderen het zelf kunnen inkleuren, download het dan hier.

Werkblad Haas beroepen

Een jaar lang feest met Haas!

verwenbonnen


Heb je ook zo genoten van 'Een jaar lang feest met Haas'? Met deze verwenbonnen kun je nóg een jaar lang feestvieren. Print ze maar snel uit!

 

Vul de kraam van Rat

Lege kraam van Rat

Wat is dat nu? De kraam van Rat is helemaal leeg. Maar nu kunnen kinderen de kraam wel helemaal vullen met zelf getekende groente en fruit! Weten ze ook hoe alles heet? En lukt dat ook in het Engels?
Deze lestip komt van juf Karianne van de Internationale School. Gertie maakte deze kleurplaat speciaal voor haar.

Download de kleurplaat hier.

 

Smullen met Haas

worteltjestaart bakken

Haas is dol op koken en bakken. Worteltjestaart is zijn favoriete gerecht.

Je vindt het recept van worteltjestaart hier.
 

wortelijs

Maar na worteltjestaart is wortelijs favoriet bij Haas. Waanzinnig lekker op een warme (na)zomerdag en supermakkelijk om te maken.

Je vindt het recept van wortelijs hier.
 

Zelf schrijven (groep 3 & 4)

kleurplaat eten bij Mol

Creatief schrijven valt niet mee als je in groep 3 of 4 zit. Maar schrijven in de spreekballonnen in deze leuke kleurplaat is al een stuk gemakkelijker.
Vraag de leerlingen goed na te denken voor ze wat gaan schrijven. Wat is er aan de hand? Heeft Haas zin in het eten van Mol? Wat krijgt hij eigenlijk voorgeschoteld? Laat ze niet meteen het eerste het beste kiezen, maar laat ze eerst vijf dingen bedenken die Mol en Haas zouden kunnen zeggen. Laat ze daarna de ballonnen pas invullen.
Download de kleurplaat hier.
Wil je een andere prent?
Download dan 'Haas is een held' hier.

 

Toneelspelen met Haas (groep 1 t/m 4)

masker rat

Vind je 'Haas wil worteltjestaart ook zo leuk? Met deze maskers kunnen kinderen het verhaal zelf naspelen.
Download het masker van Big hier.
Download het masker van Haas hier.
Download het masker van Rat hier.
Download het masker van Kip hier.
Download het masker van Raaf hier.

 

Wie is wie? (groep 3 & 4)

Wie is wie

Leuk voor kinderen die Haas en zijn vrienden al een beetje kennen. Vul de namen van de dieren van links naar rechts in. Als je klaar bent, lees je in de roze balk van boven naar beneden de titel van een boek van Haas.
Download hier het kopieerblad in kleur.
Download hier het kopieerblad in zwart-wit.

 

Kleed Haas aan

 

kleed Haas aan

Een aankleedpop van Haas met de leukste kleren. Dit kopieerblad is er in kleur en zwart-wit.
Weet jij in welk boek Haas die kleren draagt?
Download hier het kopieerblad in kleur.
Download hier het kopieerblad in zwart-wit.

 

Leren lezen (groep 1 & 2)

Leren lezen met Haas

Voor kleuters die willen oefenen met lezen, is dit werkblad heel geschikt. Leren lezen begint met klanken in woorden herkennen en vervolgens die klanken te koppelen aan letters. Bij dit werkblad gaat het om de aa-klank.
Download het werkblad hier in zwart-wit om lekker zelf te kleuren.
Download het werkblad hier in kleur.

 

Kleurplaten

 

kleurplaat

Kleurplaten zijn bij alle kinderen geliefd om nog lekker na te dromen over de verhalen van Haas. Kies hier je favoriete kleurplaat.
Haas wil worteltjestaart
Haas schaatst
Haas vliegt
Vrolijk Pasen
Hiep hiep Haas
Haas in de stad 1
Haas in de stad 2
Haas leest
kleurplaat Haas redt het bos, pretpark

 

Rijmen (groep 1 t/m 3)

rijmen Haas

Rijmen is leuk en een prima voorbereiding op het zelfstandig leren lezen. Het helpt kinderen klanken auditief te analyseren.
Download hier het werkblad in zwart-wit om lekker zelf te kleuren.
Download hier het werkblad in kleur.

 

Tellen 1 (groep 1 & 2)

tellen haas 1

Kleuters die willen oefenen met tellen, zullen veel plezier beleven aan deze vrolijke telplaat. Je kunt het printen in kleur of zwart-wit. In dat laatste geval kunnen kinderen hem zelf mooi inkleuren.
Download het werkblad in zwart-wit hier.
Download het werkblad in kleur hier.

 

Tellen 2 (groep 1 & 2)

tellen Haas 2

Wie worteltjestaart wil bakken, moet alle ingrediënten goed afwegen en tellen. Met deze telplaat lukt dat prima. Dit werkblad is extra leuk om in te zetten bij het prentenboek Haas wil worteltjestaart.
Download het werkblad in zwart-wit hier.
Download het werkblad in kleur hier.

 

Tekenen met Haas (groep 3 & 4)

boos blij

Met de stand van wenkbrauwen, mond en ogen kan Haas allerlei emoties uitdrukken. Laat de kinderen zelf oefenen met een leeg gezicht van Haas.
Download het werkblad met lege gezichten hier.

 

Vouwen met Haas (groep 1 t/m 4)

vouw-haas

Vouwen is leuk voor alle kinderen en in dit vouwboek vouwt de vouwjuf er lustig op los. Extra leuk is het dat ze ook Haas heeft gevouwen! Wil jij het ook? Download dan deze werkbeschrijving! Met dank aan auteur Janet de Vink en uitgeverij Kosmos.

 

Nieuws

Top 5 uitgeleende boeken

Mijn boeken kun je bij de openbare bibliotheek lenen. Dit was in 2021 de top tien van mijn meest uitgeleende boeken. Er zitten veel boeken voor groep 3 bij, omdat die uitleningen ondanks de sluiting van de bibliotheken vooral doorgang vonden. 1. ik eet je op 2. pas op sis! 3. een mop is top 4. Het geheim van Mees en Merel 5. De kleine zeemeermin 6. Er was eens 7. Kom mee naar mijn tuin 8. aan zee 9. naar het bos 10. Hiep hiep haas

Top 5 e-boeken

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je in de online bibliotheek gratis e-boeken lezen. Van mij kun je uit maar liefst 28 titels kiezen. Zie: https://bit.ly/3j9yeAA. Het afgelopen half jaar was dit de top 5 meeste gelezen e-boeken: 1. Free Run 2. Haas redt het bos 3. Haas en zijn vrienden 4. Challenge 5. Er was eens

Beroemd in Hongarije

'Fake!' is deze maand in Hongarije verschenen. Er is een boekpresentatie en een podcast van ESP aan gewijd en nu ook nog eens een groot interview in het weekblad Prae. Is je Hongaars niet best? Met Google Translate kom je een eind. Zie: https://www.prae.hu/article/12323-a-babonaktol-az-alhirekig/